RondonIce.jpg

INFORMATIE

WEDEROM GEEN ROND ON ICE DEZE WINTER

Houten moet het de komende winter voor het tweede jaar op rij doen zonder ijsbaan op Het Rond. Het bestuur van Rond on Ice heeft vanwege de huidige ontwikkelingen rondom Covid-19 en alle onzekerheid die dit met zich meebrengt besloten om Rond on Ice niet door te laten gaan.

Vorige week was er nog een prachtige opkomst van vrijwilligers en een goede energie tijdens de vrijwilligersbijeenkomst in de Vershof. Naast de informatie was het ook heerlijk weer bij elkaar te komen met mensen die allen dezelfde drive hebben om “voor Houten, door Houten” een prachtig winterevent neer te zetten. Vier weken lang ijspret voor jong en oud, we keken er met z’n allen enorm naar uit. Met enthousiasme zijn we al in mei met de voorbereidingen van Rond on Ice begonnen. Alles stond al in de startblokken; met de gedachte “we gaan Rond on Ice organiseren en hopelijk ook realiseren”.

 

Na de persconferentie vorige week heeft het bestuur van Stichting Rond on Ice uitvoerig gesproken over de nieuwe afgekondigde maatregelen vanwege Covid-19 en de gevolgen hiervan voor Rond on Ice. De beslissing om Rond on Ice wederom niet door te laten gaan viel ons zwaar. De gezondheid van de vrijwilligers, schaatsers en bezoekers staat echter voorop. Wij willen geen onoverzienbare risico’s nemen. Daarnaast zullen waarschijnlijk de evenementen die de ijsbaan jaarlijks kleur geven vanwege de corona-restricties niet door kunnen gaan. Ook willen wij onze vrijwilligers niet als toezichthouder op laten treden. Tenslotte loopt de Stichting financieel een groot risico door beperkingen van evenementen en horeca. 

 

Bij het nemen van deze beslissing is niet over één nacht ijs gegaan. Het niet door laten gaan van Rond on Ice is een beslissing die het bestuur en organisatie zwaar valt. De verbinding, gezelligheid en het samenzijn met alle betrokkenen, de vrijwilligers, het publiek en de partners gaan we dit jaar missen.

 

Volgend jaar hopen we het mooie winterevent wel weer te kunnen realiseren.

 

Voor nu, blijf gezond en zorg goed voor jezelf en elkaar!

Sponsoring
Iets te vieren?

Rond on Ice 2021/2022

"De Huiskamer van Houten"

Stichting Rond on Ice is achter de schermen alweer druk bezig om in 2021/2022 een prachtige ijsbaan neer te kunnen zetten. De ijsbaan vóór en dóór Houten! Voor gezellig vrij schaatsen, leuke activiteiten georganiseerd op Rond on Ice of lekker wat warms drinken in de "Huiskamer van Houten".

 

We hopen jullie ook dit jaar weer te mogen verwelkomen bij Rond on Ice!

Sponsors